ASW Inženjering i Tableau su u saradnji sa ICT Hub I USAID, 24.10. organizovali događaj pod nazivom “Real-time Data Visualisation” koji je održan u ICT Hub-u Beogradu. Učesnici, govornici, organizatori i sponzori događaja su doprineli realizaciji usepešnog i uticajnog događaja na temu vizualizacije podataka.

Cilj je da se ljudi detaljnije informišu i da shvate upotrebu vizualizacije podataka u poslu.

Kako bi zaista pokazao pravi uticaj vizualizacije podataka, ASW je doveo internacionalnog lidera u vizualizaciji podataka, Tableau.

Zatim, da bi obuhvatio pravu moć podataka, ASW je predstavio svoj softver za mašinsko učenje asw:maximus i način na koji njegova integracija sa Tableau-om stvara najprofitabilnije sredstvo za podršku odlučivanju u realnom vremenu koje je dostupno u regionu.

Prezentacija se sastojala iz četiri dela:

Posle kraćeg uvoda našeg menadžera prodaje i marketinga Bogdana Jorgovića, prvi deo je bio posvećen uvodu u Tableau u doba Big Data; Alex Bougrov, regionalni komercijalni director Tableau-a predstavio je eksponencijalni porast potrebe za vizualizacijom Big Data. Danijel Subotić, inženjer mašinskog učenja u ASW Inženjering-u, predstavio nam je vizualizaciju kao novu oblast u razvoju. Filip Jekić, takođe naš inženjer mašinskog učenja, pričao je o izgledu Tableau kontrolne table.

Drugi deo koji je prezentovao Danijel Subotić, sastojao se od vizualizacije podataka mašinskog učenja za personalizovane prodajne kampanje pomoću Tableau-a.

U trećem delu Filip Jekić nam je predstavio vizualizaciju podataka mašinskog učenja za predviđanje cena i za simulaciju cena pomoću Tableau-a.

Nataša Blagojević, IT developer u ASW Inženjering-u je u četvrtom delu predstavila finansijski aspect vizualizacije podataka pomoću Tabelau-a sa fokusom na vizualizaciju finansijske analize.

Nakon pitanja i odgovora konferencija je završena druženjem uz kanapee i učesnici su tada imali priliku da porazgovaraju o zanimljivim temama koje su im predstavljene.