O nama

Više od tri decenije ASW Inženjering plasira sopstvene proizvode u oblasti informacionih tehnologija i realizuje složene projekte, da bi odgovorio raznovrsnim potrebama svojih korisnika.

Naših 60+ inženjera, IT stručnjaka, razvija savremena i kompletna softverska rešenja, međutim naša delatnost takođe podrazumeva i savetovanje i optimizaciju organizovanja poslovnih procesa, sve sa ciljem unapređenja poslovanja i pospešenja poslovnih rezultata klijenta.

Kvalitet i prilagodljivost naših rešenja, kao i podrška pri eksploataciji sistema, omogućili su nam saradnju sa više od 100 kompanija iz različitih grana industrije, i pružili priliku da razvijamo svoj proizvodni portfolio kroz implementaciju kompleksnih informacionih sistema.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i ekspertizi, ASW Inženjering svojim klijentima može da ponudi: isporuku sopstvenih proizvoda, usklađivanje rešenja sa zahtevima i potrebama korisnika, izradu rešenja po principu „ključ u ruke“ na osnovu podnete specifikacije klijenta, integraciju kompleksnih sistema, podršku i održavanje informacionih sistema, kao i usluge outsourcing-a.

Naša Istorija

Godine našeg poslovanja obležene su uspehom i permanentnim rastom. Realizacija kompleksnih projekata u oblasti infomacionih tehnologija omogućila nam je da kontinuirano napredujemo, ne samo u kadrovskom, već i u smislu tehnološkog razvoja, pa smo pozicionirani kao jedna od vodećih softverskih kompanija u Srbiji.

1990.

ASW Inženjering d.o.o. osnovan je 1990. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, a nastupa kao kompanija koja nudi proizvode i usluge u oblasti informacionih tehnologija.

1992.

Od maja 1992. preduzeće nastavlja svoje poslovanje u Beogradu, Srbija. Stalan rast i sve veći broj zadovoljnih klijenata omogućava širenje poslovanja i van granica Srbije.

1995.

U januaru 1995. godine, u saradnji sa lokalnim partnerom, otvoreno je i predstavništvo ASW Inženjering-a u Ljubljani.

1997.

U februaru 1997. godine počinje sa radom ASW Inženjering u Bijeljini, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

Section image

Gde Smo Krenuli

Misija

Naša misija nije samo da infomišemo javnost o našim uslugama i proizvodima, već da podignemo svest korisnika o informatičkim rešenjima kao načinu profitabilnog i profesionalnog dostizanja poslovnih ciljeva. Pored toga, nastojimo da u što kraćem roku (putem modernih tehnoloških dostignuća) ponudimo adekvatna rešenja, koja garantuju dugoročnu i uspešnu saradnju sa poslovnim partnerima u zemlji i u regionu.

Vizija

Vizija ASW Inženjeringa je jasna: zadržati status prepoznatvljive, inovativne i visoko profesionalne softverske kompanije, sa preformansama proizvoda i usluga koji je pozicioniraju na vodeće mesto u zemlji i regionu; kontinuiran rast tržišnog udela i kvalitet koji gradi dugoročne partnerske odnose sa novim i postojećim klijentima.

Ciljevi Razvoja

Dosadašnji razvoj i iskustvo dozvoljavaju nam da sebi postavljamo ciljeve na čijem ostvarenju aktivno radimo. Zato su ciljevi ASW Inženjeringa:

01
Brzo širenje distributerske mreže u regionu
02
Razvoj tehnologije i prilagođavanje proizvoda cloud okruženju
03
Kontinuirano usavršavanje proizvoda sa namerom da se predvide potrebe korisnika

Sertifikati Kvaliteta

ISO/IEC 20000-1:2018

Sistem Upravljanja IT Uslugama

Sertifikacijom prema standardu ISO/IEC 20000-1:2018, ASW je uspostavio efikasan i efektivan sistem upravljanja IT uslugama (SMS). Rezultat implementacije navedenog sistema ima za cilj da uspešno isporuči i kontinuirano održava definisani nivo sistema upravljanja uslugama ka korisniku.

Zanimljivost: ASW Inženjering je treća IT kompanija u Srbiji koja se sertifikovala prema standardu ISO/IEC 20000-1:2018 i uspostavila sistem upravljanja IT uslugama.

ISO 9001:2015

Sistem Upravljanja Kvalitetom

Sertifikacijom prema standardu ISO 9001:2015, ASW Inženjering je uspostavio efikasan i efektivan sistem upravljanja kvalitetom (QMS). Primenjen je procesni pristup, odnosno upravlja se procesima sa tendencijom da izlaz iz procesa bude najbolji mogući rezultat. Redovnom revizijom sistem se kontinuirano održava i unapređuje sa ciljem da se ispune potrebe i očekivanja korisnika.

ISO/IEC 27001:2013

Sistem Menadžmenta Sigurnosti Informacija

Sertifikacijom prema standardu ISO/IEC 27001:2013, ASW je uspostavio efikasan i efektivan sistem upravljanja sigurnošću informacija (ISMS). Oblast sertifikacije su standardi koji predstavljaju sistem menadžmenta zaštite i bezbednosti informacija.

Zanimljivost: ASW Inženjering je među prvim IT kompanija u Srbiji koja se sertifikovala prema standardu ISO/IEC 27001:2013 i uspostavila sistem upravljanja sigurnošću informacija.

ISO 22301:2012

Sistem upravljaja kontinuitetom poslovanja

Sertifikacijom prema standardu ISO 22301 ASW Inženjering je uspostavio efektivan i efikasan sistem upravljaja kontinuitetom poslovanja. Ovo je okvir u kom kompanija urpavlja svim aspektima kontinuiteta sa ciljem da se sistem zaštiti od, smanji verovatnoća, pripremi za, odgovori na I održi stabilnost u slučajevima kada se dese ili ako se proceni da mogu da se dese pretnje, odnosno neželjeni uticaji na poslovanje

Nagrade

Beogradski Pobednik – 2016

Nagrade Privredne komore Beograda „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2015. godini uručene su 20. juna 2016. godine predstavnicima devet najboljih kompanija.

Najbolje Iz Srbije – 2010

Ministarstvo trgovine i usluga, Privredna komora Srbije i dnevni ekonomski list „Privredni pregled“ dodelili su u decembru 2010. Specijalnu statuu (prvo mesto) asw:dominus sistemu u kategoriji Brend usluge. U konkursu je tada ukupno učestvovalo 217 brendova, a prijave je poslalo više od 100 kompanija.

Infofest, Priznanje za Kvalitet Projekta – 2010

Stručni žiri je na sajmu informatičkih dostignuća INFOFEST 2010. godine dodelio nagradu kompaniji ASW Inženjering.

Nagrada za Inovativna Mala i Srednja Preduzeća – 2006

Centralnoevropska inicijativa koju čine 18 članica iz centralne, istočne i jugoistočne Evrope na svečanoj dodeli nagrada održanoj u Trstu dodelila je nagradu ASW Inženjeringu.

Vesti

Post card image

ASW Inženjering - Finalista EY Preduzetnik godine za 2021.

Revizorsko – konsultantska kompanija EY Srbija (Ernst & Young) jubilarnu desetu godinu za redom organizovala je konkurs za program EY Preduzetnik godine™.

Pročitaj više
Post card image

e-Fiskalizacija - akreditovan ESIR asw:mercantis

17. januara naš ESIR (asw:mercantis) akreditovan i odobren od strane Poreske uprave, Ministarstvo Finansija.

Pročitaj više